Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă Nr. 2 Sibiu funcţionează într-o clădire din centrul istoric al oraşului, clădire care  face parte din patrimoniul Fundaţiei Culturale Astra şi care a fost construită sub patronajul  Mitropolitului Transilvaniei Andrei Şaguna  pentru a deveni o şcoală normală de fete.

De-a lungul anilor, generaţii de elevi deficienţi de auz au beneficiat în această instituţie de educaţie şi instruire psihopedagogică. Până în 1990, lipsa protezării a îngrădit formarea competenţelor de comunicare orală la copiii deficienţi de auz, comunicarea bazându-se în special pe folosirea limbajului mimico-gesticular, a labiolecturii  şi a dactilemelor.

Astăzi, şcoala beneficiază de o dotare europeană  şi de condiţii optime de internat (120 locuri) pentru elevi şi preşcolari.

Centrul şcolar a luat fiinţă la începutul anului şcolar 2006- 2007 în urma aplicării actelor normative următoare: H. G. nr. 1251 din 13 octombrie 2005 privind unele măsuri de îmbunătăţire a activităţii de învăţare, instruire, compensare, recuperare şi protecţie socială a copiilor/ elevilor/ tinerilor cu cerinţe educative speciale din cadrul sistemului de învăţământ special şi integrat şi Ordinul nr. 5418 din 8 noiembrie 2005 al ministrului educaţiei şi cercetării privind aprobarea Regulamentului de organizare şi funcţionare a centrelor judeţene/ al municipiului Bucureşti de resurse şi asistenţă educaţională şi a regulamentelor- cadru ale instituţiilor din subordine

 

Utile

AACTE NECESARE DOSAR CES:

Go to Top
JSN Solid 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework