La nivel local, şcoala are relaţii de colaborare sau parteneriat cu părinţii, primăria, biserica, Spitalul de Pediatrie – Clinica O.R.L., cu poliţia, cu diferiţi agenţi economici.

Prin intermediul unor proiecte/parteneriate, şcoala  are relaţii de colaborare cu alte grădiniţe şi şcoli din învăţământul de masă. O serie din aceste proiecte sunt coordonate sau au ca parteneri instituţii din domeniul educaţiei şi culturii (ISJ, CJRAE Sibiu, CCD, UBB Cluj-Napoca, Muzeul Astra,  Biblioteca Astra, firma MedEl, Austria – producătoare de implanturi cohleare, şcolile specile pentru deficienţi de auz din ţară şi centrele şcolare pentru educaţie incluzivă din judeţul Sibiu,  Teatrul de Păpuşi Gong).

Activităţile extraşcolare desfăşurate de Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă nr. 2 au scopuri diverse, dar cel mai important este acela de a le facilita copiilor centrului şcolar deschiderea spre societate şi de a sensibiliza societatea în a-i accepta şi de a-i integra.

Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă nr. 2 are un program de activităţi extraşcolare bogat în conţinut şi diversificat, la care copiii participă cu entuziasm. Scopul cel mai important al acestor activităţi îl reprezintă socializarea elevilor deficienţi de auz, stabilirea de contacte în afara „lumii tăcerii” în care ei trăiesc. Astfel, serbările, excursiile, carnavalul, vizitele, vizionările de spectacole, expoziţiile realizate de elevii noştri au devenit tradiţie pentru toţi copiii centrului şcolar. Unele dintre aceste activităţi extraşcolare fac obiectul unor contracte de colaborare pe perioade  îndelungate:

- Parteneriatul cu Muzeul “Astra” ;

- Vizitarea expoziţiilor Muzeului de Ştiinţe Naturale, Muzeului Brukenthal, a Grădinii Zoologice, a Muzeului Artei şi Tehnicii Populare;

- Vizionări de spectacole, filme;

- Participare la Târgul de Carte şi Revistă Religioasă ;

- Expoziţii: “Suflet mare într-un mic artist”, “Icoana din sufletul copilului”, “Sensibilitatea sufletului de copil regăsită în creaţiile lui”;

- Parteneriat cu Biblioteca “Astra” – “Comportament civilizat – comportament acceptat”

- Serbări, bazar – “Obiceiuri şi tradiţii de Crăciun”

- “Trăim într-o ţară frumoasă! S-o cunoaştem. Excursii organizate spre diferite destinaţii.

 

Go to Top
JSN Solid 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework